OutSystems Developer Conference, Isengard Solutions, Outsystems

OutSystems Developer Conference

De eerste editie van de OutSystems Developer Conference in Lissabon bood Isengard Solutions de uitgelezen mogelijkheid om het 11 maanden bestaan van ons bedrijf te vieren. Menig lezer zal zeggen dat 11 maanden geen reden is voor een jubileum, maar niets is minder waar. Op 11-11 zal onze 11e collega, Khadija Mulder, haar spullen gaan pakken om zich de volgende dag bij ons aan te sluiten. Daarnaast, uiteraard minder belangrijk, stond ODC 2018 in het teken van de lancering van OutSystems 11. Het getal 11 gaf dus voldoende reden om het 11 maanden jubileum groots te vieren.

Om de collegialiteit binnen het bedrijf aan te geven, Mark en Daniël besloten al op zaterdag te vliegen om een romantisch weekendje met zijn tweetjes in Lissabon door te brengen, voordat we ons met zijn allen op de conferentie konden gaan storten. Op een vervelende kuitblessure na, hebben we vernomen dat dit een zeer geslaagd weekend is geweest.

Op maandag kwamen Martin, Sam, Robert, Rob en ondergetekende samen op Schiphol om (onder het genot van een klein biertje) zich op te maken voor de vlucht naar Lissabon. De vlucht was er één als alle andere, dus daar zal ik verder niet op ingaan. Vanaf Lissabon Airport werden we in twee milieubewuste Nissan Leafs door Uber naar het hotel gebracht. Om ons volledig op te laden voor ODC werd na een pizza en wat biertjes snel het bed opgezocht.

Dinsdag begon schandalig vroeg met een ontbijt om 7.30, waarna we richting de conferentie gingen. Na de registratie stond het algemene gedeelte van ODC Lissabon op het programma. Hoogtepunt was de presentatie van CEO Paulo Rosario, die overigens wel een uurtje korter had gekund. Na de, overigens goede lunch, kon worden gekozen tussen meerdere presentatie van 30 tot 60 minuten. Interessante en minder interessante onderwerpen wisselden elkaar af, maar over het algemeen was het een leerzame middag. Hoewel de een zijn hoofd wat meer bij de presentaties kon houden dan de ander, vanwege een ontmoeting bij het registreren.

Naast de presentaties was de sfeer tussen de 1200 ontwikkelaars uit 29 landen goed. Dit zou blijken op de lang verwachte Neo-party die na de presentatie gepland stond. Ik zal over de Neo-party, in verband met censuur van hoger hand, niet te veel uitwijden. Een kleine opsomming: Sam bakt graag pannenkoeken, Rob kan verrassend goed dansen, Martin Westra twijfelt of hij is gaan lopen of met de Uber naar het hotel is gegaan en Daniël laten we vanwege censuur buiten beschouwing.

Afijn, aangezien wij als Isengard Solutions altijd fris en fruitig voor de dag komen, was het (voor de meesten) totaal geen probleem om woensdagochtend weer acte de préséance te geven bij de tweede dag van ODC. Woensdag stond volledig in het teken van presentaties van ongeveer een uur. Leerzame presentaties over Testing en Architecture werden afgewisseld met uitleg over de toekomst. Zo is het OutSystems AI team hard bezig om het ontwikkelen voor de klant nog sneller en aangenamer te maken. Agility is een woord dat geregeld voorbij komt bij OutSystems en wij als Isengard Solutions sluiten ons daar graag bij aan. Snelheid, Kwaliteit en Waarde voor de klant maakt samen agility die OutSystems zo sterk maakt.

Op moment van schrijven zitten we in het vliegtuig terug naar Amsterdam en kunnen we terugkijken op een geslaagde trip. ODC is een mooie conferentie geworden voor Developers en ik ga er vanuit dat OutSystems hier een jaarlijks terugkerend event van gaat maken.

Ik wil ook van deze blog gebruik maken om Martin Westra en Rob te bedanken voor de dagen die we in Portugal hebben doorgebracht. Ik mag voor het team spreken als ik zeg dat het bij heeft gedragen aan een nog betere sfeer binnen het bedrijf. Morgen gaan we dan ook weer vol nieuwe inzichten en frisse moed aan de slag om onze klanten verder te helpen.

Martin Rozeboom

Ook deel uit maken van ons team? Kijk bij onze vacatures.